2004.08.08.

GCmkut  Szent kút
2004.08.08 11:20 +   (N3.0; H3.0; W3.0)

A mai elsõ láda, kerékpárral. Tekerek szépen fölfelé, Pilisszentkereszt felé - nem igazán szeretek itt felmenni, a Dömörkapu felöl Dobogókõre szerintem kellemesebb, de hát az utiterv... Aztán egyszercsak, még jóval a falu elõtt megjelenik jobbra egy sorompó, és a kék+. Nézegetem a térképen, aztán neki a biciklivel. Persze elég sokat tolom, de feljutok. Ez az út a szurdok jobb szélén megy fölfelé, a tetejénél át kell menni, a szurdokon (ez ott már csak 2 méter), aztán meg is érkezünk - persze a rejtõnek ez kevés, van még hátra vagy 6 emelet.

A víz finom, kicserélem a palackom tartalmát. A helyiek pedig 20 literszámra viszik le (gyalog!), úgyhogy lehet benne valami...

Lefelé nézegetem a képeket, és abban maradok magammal, hogy nem minõsítek - ha a helyieknek ez tetszik, legyen nekik. Mindenesetre fura egy hely ez - némileg hasonlít a Csobánka fölöttihez (GCCsob), csak valahogy sokkal kevésbé visszafogott.

GCsimo  Simon halála
2004.08.08 15:20 +   (N3.5; H4.0; W3.0)

Második nekifutás, most is felülrõl érkezem, de MikiCache tanácsát megfogadva be sem megyek a völgybe a sziklák közé, hanem toronyiránt fel a sziklagerincre. Ott a GPS remek jelet fog, nyílegyenest odavezet egy fához, még hasonlít is kicsit a fényképen láthatóhoz, ámde nem odvas :( !. Aztán két órán keresztül ugyanez - megyek keresztbe-hosszába, föl-le, az egyébként esõ után elég csúszós talajon, a GPS össze-vissza küld, de ha távolabbról nekiindulok, mindig ugyanahhoz a fához érkezem. Végül telefon a rejtõnek, aki elmondja, hogy tényleg faodúban van, a GPS-t felejtsem el, és egyébként az életem kockáztatása a feladat.

Ok, kimegyek a szakadék szélére, nézegetem a fákat, mondom az egyikre: ez jó lehet, elidulok arra, de kerülni kell, és útközben megtalálom a dobozt. Mindent összevetve: ez egy súlyos és nem éppen veszélytelen láda, amely - mint ez a logokból kiderül - sokunknak okozott már gondot.

Egyéb: a völgy fölött egy fán egy remek, barnás színû madarat láttam, vijjogott, kb. 1 m-es szárny-fesztávolsága lehetett ahogy elrepült. Otthon megnéztem a madaras-könyvemet, egerészölyv lehetett.

GCOSZI  Oszoly-csúcs
2004.08.08 18:20 +   (N5.0; H5.0; W5.0)

A mai harmadik láda. Bicikli leparkol, simán föl - csak ne lenne olyan meredek :) A kilátás gyönyörû, mind Csobánkára, mind pedig hátrafelé - itt ellátni Pomázra, a kalászi bányatavakra, Békásmegyerre, sõt Kaszásdûlõre is, a Duna túloldalán pedig jól látszik Dunakeszi lakótelepe.

A rejtés mintaszerû - bár egy kicsit meredek a környezet. A ládában csodás ajándékok vannak (kis)gyerekeknek - csak fogjátok a kezüket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger