2004.08.13.

GCMaPa Magyar Pamukkale
2004.08.13 16:00 + (N4.0; H1.5; W4.0)

Feldebrõ felõl jövünk, leparkolunk, 100 Ft a látogató jegy, úgy gondoljuk, ennyit megér. A környék képe katasztrofális, az építkezés eltûnteti a hegy jó darabját, minden csupa törmelék és gaz. Jelenleg az egész környezet méltatlan ahhoz a gyönyörû látványhoz, amit a kicsapódó mészkõ épít hófehér, lépcsõs hegy formájában. Késõbb talán a környezet is szebb lesz - legalábbis a látványterv szerint, a kérdés csak az, hogy szabadon látogatható lesz-e maga a forrás.

A csodálkozás után nekifutunk a ládának is. De ez inkább szivatásnak tûnik. Sehogy sem értem, miért kell egy ilyen téma ládáját 100 m-rel magasabbra, egy alig megmászható hegy tetejére tenni, úgy, hogy maga a hegy semmit nem tesz hozzá a témához: kilátás nincs, lelátni sem lehet, és a völgybõl - jelenleg - nem igazán megy fel ösvény (még lefele is elvesztettük, bár az elején még megvolt).

GCSZAY Szépasszony-völgy
2004.08.13 17:00 + (N2.0; H2.0; W3.5)

Régen jártam már erre - most valahogy olyan idegenforgalmi gagyinak tûnik ez az egész, mint Szentendre belvárosa - csak a túristák pénzérõl szól, semmi másról.

A ládaleírás olyan szájbarágós, hogy több liter bor után is esélyes lehetne - könnyen, simán megtaláljuk. De hát a felvezetõ út környezete? Vajon egy ilyen hely autóparkolójában miért nincs nyilvános illemhely? Lefogadom, a mai elfogadott árak mellett ez üzletnek sem lenne rossz!

GCSiro Siroki vár
2004.08.13 18:00 + (N4.0; H4.0; W3.5)

A Szépasszony-völgy felöl, Mátrafüred irányában ejtjük útba a várat. Felkapaszkodunk, a láda hamar megvan - bár kissé meredek a környéke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger