2004.09.19.

GCSZNT A legkisebb falu
2004.09.19 14:00 + (N4.0; H2.0; W3.0)

Ez a falu elsõre megkapó. Jövök-megyek, olvasom a kis zsinórírással írt táblákat, aranyos... Nézem a házakat, többnyire szépek. Emberek sehol - kivéve egy kétgyerekes házaspárt a parkolóban - üdvözöljük egymást, nekem kezemben a mûszer, náluk nem látom, de furcsán mosolyognak. Azt nem tudom, mi lenne, ha itt kellene lakni - pedig szép, meg nyugalmas.

2004.09.29: szokásom visszanézni a logjaim környékére, tehát:

radpeter: amikor mi megérkeztünk, már nem tollaslabda, hanem etetés volt (de meglepõen hangos, én elõször azt hittem, egy egész osztály van ott..) Elõttünk mentek föl az autóhoz, a kutyák kísérték Õket/minket, és majdnem egyszerre indultunk el.

GCONOD Ónodi vár
2004.09.19 16:00 + (N3.0; H2.5; W3.0)

Még a nagy mumus Õr megjelenése elõtt (így már soha nem fogom megtudni, hogyan is zárják le a területet, merthogy kapu az nincs). Ezért aztán a várban belülrõl megyek, a gps szerint, küzdök a bozóttal, a meredéllyel, a szúnyogok esznek, és mire megtalálom, világossá válik, hogy ez tényleg (déd)nagymamás-babazsúros rejtés.

GCMUHI Muhi
2004.09.19 16:30 + (N3.0; H3.0; W2.5)

Megyünk az úton, navigátor olvassa, hogy templomdomb, aztán így-úgy, a gps szerint jobbra másfél km, templom megjön, domb sehol, stop, hát ez egy másik láda papírja :). Elõvesszük az igazit, simán odamegyünk, simán megtaláljuk - szerencsénk van, mindenki elmegy, így simán logolunk. Az emlékhely szimbolikája azonban nekem elég bonyolult (csökött agyammal mindíg voltak gondok). Ha egyszer egy domb alján megfeszítik Krisztust, majd a domb oldalán mindenhol dûlöngélõ keresztek vannak, akkor felül, a dombtetõn valami (csata)gyõztes jelképnek kellene lennie - ehhez képest ott egy harang van - mintha nem is magáról a Muhi csatáról, hanem a kereszténység késõbbi befolyásáról lenne szó..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger