2007.07.11.

GCdom  Dömör-kapu
2004.07.11 11:37 +   (N4.0; H3.0; W1.5)

A mai túra elsõ állomása. Bicikli lenn marad, kis keresgélés után megtalálom a jelzett utat (ez inkább a buszforduló után van, mint a parkolónál). Kezdetben jó kis kapaszkodó, de a gerinci út és a látvány megéri. A láda könnyen megvan, a szerkli és az út odavezet.

GCMOHA  Mohás sziklák között
2004.07.11 13:30 +   (N2.5; H3.0; W1.5)

Mai második állomás. Bicikli az aszfaltút szélén marad, onnan gyalog. A láda a leírás alapján könnyen megvan, pedig a rejtés a klasszikus kategóriában mintaszerû!

GCLaci  Laci
2004.07.11 14:00 +   (N3.0; H3.0; W3.0)

Valóban csöndes és nyugodt hely, bár nekem úgy tûnik éppen mostanság épült oda egy új magasles (az útra, úgy 40 mr-re a ládától). Ez ma a harmadik állomás, bejöttem idáig a biciklivel. Sehol egy lélek, volt idõm elmélkedni a saját öt évvel ezelõtti infarktusomról, a kétszeri koszorúértágításról (visszazáródott), és arról, hogy én még itt vadászhatok, Te pedig már csak egy másik létben - amelynek horgonya azért itt van, a hegyeden, mindannyiunkban.

GCBOB  Villám Bob
2004.07.11 15:30 +   (N3.0; H2.0; W1.5)

4. állomás, biciklivel. Pilisszentlászló felöl jövet, a Pap-rétnél még gondolkodtam, hogy merre induljak. A tervekben benne volt, hogy idejövök, ehhez pedig a hosszab levezetõ út látszott jobbnak, aztán a felhõk és a néhány csepp esõ hatására mégis a rövidebben indultam le. A lezárt sorompók között remek metáll-fekete Alfa Rómeó száguldott fölfelé - gondolom jöttek az erdei favágók megnézni a hétfõi munka helyszínét :-). Aztán leértem a Panoráma úthoz, sütött a nap, én meg tekerhettem fölfelé még vagy 150-200 métert. A láda könnyen meglett, gyakorlott szem egybõl észreveszi az ilyen épített rejteket. A láda egyébként lényegében üres.

GCEMH  EMH
2004.07.11 16:00 +   (N2.5; H2.0; W1.5)

5. állomás, bicikli. Tényleg a Bob felöl jövök, egy darabig gondolkodtam a sípályán való legurulásban, de aztán inkább mégis a hagyományos, ámde kerülõ utat választottam. Az elsõ (virtuális) ponton néhány száz fülbemászót hergeltem fel, a másodikon pedig a ládát körülvevõ/beterítõ hangyabolyt. Õszintén szólva nem igazán világos számomra, miért multi ez a láda, a Tanösvénybõl miért pont a madáretetõkhöz vezet el - és ha már igen, miért nem hivatkozik erre a leírás. A láda különben könnyen megvan, az út ugyan kicsit meredek.

GCFHID  Visegrádi Függõhíd
2004.07.11 16:50 +   (N3.5; H2.0; W2.5)

A mai 6., és egyben utolsó állomás (bicikli). Ha leérek, még vagy 35 km vár rám hazáig, igaz ez már nagyjából sík terep lesz. Felülrõl jövök, és amikor meglátom a Mogyoró-hegyi éttremnél a kék háromszöget, elfog a kisértés - hátha járható lesz kerékpárral is. Nekiindulok, egy remek hegyoldalba vájt szerpentínen lehet lemenni, úgy másfél ember széles, és vannak benne 160 fokos kanyarok (ez nem vicc!). Úgyhogy folyamatos fékezéssel gurulok, egészen a függõhídig, amelyen kellemes imbolygás közepette át is megyek (érdekes, ez a híd nem csak imbolyog, hanem hosszában hullámzik is...) Ekkor azonban hibázom - az út kétfelé válik, az egyik egy ösvény, a másik hasonló jellegû az ediigihez, táhat azon indulok tovább (jelet persze sehol sem látok). Itt már gurulni sem lehet, tolni kell a gépet, míg végül lejutok a 11-es útra. A GPS pedig 30 m-rel korábban azt modja, hogy a láda balra van, úgy 50 m-re, de ide nem bírok felmászni! Találok egy kerülõutat, a GPS szerint balra 50 m a láda. és itt sem bírok felmászni! Oda-vissza két kör, már majdnem feladom, végül rászánom magam, és a második úton túlmegyek a ládán vagy 150 m-rel: hát ott a jelzett út! És persze egybõl megvan a híd, a kunyhó, és a láda is (bár ide eléggé meredeken és csúszkálva kell eljutni - nem valami biztonságos hely. A rejtek épített, nem természetes, bárki észreveszi, aki arra jár -az más kérdés, jár-e arra valaki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger