2007.12.30.

131. Törökugrató (GCtrug)








Mese: HBSE gyalogtúra: Évbúcsúztató – Budaörs

Útvonalterv:

Törökugrató – 24-ökrös-hegy – Csik-hegy - Kaptárkövek – Katonai bázis (GeoSzilveszter) – Sorrento – Szállás-hegy – Hollósy Cukrászda.

A 7.30-as Batthyány-téri találkozóra Andor, GabeR és Peti fut be, majd Eribaba telefonja, hogy úton van – jellemzően kocsival (Ő jön a legközelebbről). BKV-vel indulunk Budaörsre az ottani találkozóponthoz – viszonylag simán is megy a dolog, de lassan, és ráadásul a 40-es buszról legalább 2-3 megállóval előbb leszállítanak minket :(. Telefonos segítséget kérünk, LÁrpi eljön értünk kocsival :)
A parkolónál megvan Azso, chiiko, Éva és Viktor, Ilona és Szörptörp, és Tivadar is, így hamarosan 12-en indulhatunk neki az első dombnak: föl a Törökugratóra.

Szélcsendes idő van, de elég hideg és ködös – a Törökugratóról az autópályák hangját jól hallani, de a látástávolság nem több 100-150 méternél, így látni belőlük, és a budaörsi bevásárlóközpontokból semmit sem látunk. A táj viszont csodás – az egész környéken mindent több cm-es zuzmara borít – kattognak is a fényképezőgépek rendesen.

Az itt lévő 131. Törökugrató (GCtrug) geoládát chiiko és Peti még a GPS közelébe érése előtt előveszi. A következő műsorszám pedig Szörptörp kis tüzijátéka (lásd a fotoalbumokban), majd a csoportkép a csapatról.

Lejövünk, aztán irány a 24 ökrös hegy. Szépen megmásszuk az emelkedőt, majd végig a fennsíkon a 519. 24 ökrös (GCokor) ládáig. A doboz elővételét most Andor vállalja be – simán, bár ez az egyik legveszélyesebb módon megközelítendő geoláda. Az idő közben kezd némileg tisztulni – bár a km-es látótávolságot továbbra sem érjük el.

Logolás, visszerejtés, fényképezés, aztán jöhet a fennsíkon pár 100 m-re lévő harmadik doboz: 520. Barbibaba (GCBABA). Itt találunk egy cseh származású geoicont-t (érme formájú travel-bug, azaz geoládák között utazó ügynök). Magunkhoz vesszük, a tulajdonosokkal való e-mail váltás után januárban remélhetőleg az USA-ban fog felbukkanni :)

Kicsit hosszabb séta jön: lejövűnk a hegyről, átküzdjük magunkat (kétszer is) egy patakon, majd néhányan toronyiránt megmászunk egy kicsi, de annál meredekebb dombot, amit ráadásul viszonylag sűrű növényzet fed – és máris elérünk a 1365. Budai kaptárkövek (GCBuKa) geoládához. Itt már érezhető a GeoSzilveszter helyszínének közelsége – mindenfelé csapatok mászkálnak, a kaptárköveknél is vagy tizen vagyunk egyszerre. A ládát végül chiiko veszi elő – egy némileg a 24-ökröshöz hasonlító rejtésből.

A következő állomás a 1917. Geoszilveszter 2007 (GC2007) esemény helyszíne. Népes társaság (több, mint 150 csapat jelent meg), terített asztal, bográcsban fővő tea és forraltbor fogad minket – és persze egy csomó ismerős geoládász. Időzünk kb. fél órát, aztán tovább :)

Újab hegymászás következik, irány, a 88. Sorrento (GCsorr) geoláda - a Sorrento-nak elkeresztelt helyen :). Ide is csak a kemény mag mászik fel – többeket kifárasztott más az egész napos túrázás... A ládát ismét chiiko szedi elő :)

Ezután kényelmes sétával ballagunk át a nap utolsó, 105. Roppant elmés (GCzoli) ládájának közelébe, hogy aztán egy igencsak meredek, csúszós domboldalon felmászva érjük el magát a geoládát. Izgalmas keresés után Andor és Viktor nyer – majd a logolás után egy hasonlóan izgalmas, több eséssel és csúszással tarkított lefele út következik :)

Innen már csak egy kellemes, 2 km-es séta volt hátra – a Hollósy cukrászdánál az autók és remek sütemények vártak ránk.

Összesítve:
       Kicsit hideg, párás, ködös, de túrázásra jó időben
Kiváló hangulatú, remek túra
12 km,  500 m szint, 6 megtalált geoláda + egy geoesemény

Fotoalbum:  Azso , chiiko, LÁrpi,  Szörptörp


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger