2005.02.19.

GCLHBP Víztorony, templom, radar
2005.02.19 14:40 + (N4.0; H3.0; W4.0)

Némileg extrémre sikeredett téli kerékpáros caching/1.

Február közepe, hideg, de jó idõ. Szépen idetekerek Budakalászról (41 km). Útközben megpróbálom felszedni az 56-os ládát, de rá kell ébrednem, hogy a temetõnek innen nincs bejárata. Simán megvan a víztorony (láttam már szebbet is - mondjuk pl. az Újpesti, vagy néhány vasutas), a templom is, irány tehát a láda. A problémák ott kezdõdnek, hogy tél van, földutakon visz a GPS, és minden le van fagyva. Elég nehezen haladok a biciklivel, csúszkálok, néha latyak, jég, hó, egy csomószor tolni kell. És mindez 2.5 km-re ígérve! Már-már föladom, de aztán gyõz a kevésbé józan ész, továbbmegyek. A radar szépen forog, megyek a GPS után, ott vírít a rejtek, valaki még egy szép lila szalagot is tett az ágak tetejére (most látom, az ünnepi gömbszörp szalagja valt az - melyiktek volt, ünneplõk? ;-)). Ez könnyû - gondolom - de kiderül, hogy semmi sincs az ágak alatt. Jó 3/4 órát túrok, majd telefon a rejtõnek. Megpróbálja elmagyarázni, hol a láda, abban maradunk, hogy még keresgélek egy darabig, aztán meglátjuk. Újabb fél óra, feltúrom a 20m-s kör facsoportjait, semmi. Telefon, kiderül, hogy a rejtõ gyalog(!) elindult a ládához! - fél órán belül itt van. Megállapodunk, hogy megvárom, addig eszem valamit.

Odaér, és Õ sem találja a ládát. Végül abban maradunk, hogy sajnos elveszett, kezdek összepakolni, amikor rálép valamire, felsikít, és tessék - megvan a láda. Persze némileg máshol, a földbe ásva, felismerhetõ álcázás nélkül. Jó kis ügy - vándorláda, kamu álcahellyel!

Abban maradunk, hogy a hely végül is nem rossz, csak az álcázást kell rendbetenni, és a kamut megszûntetni. Az én GPS-emmel 2.6 m pontossággig átlagolva bemérjük a helyet, majd én el - a további, még extrémebb útra.

GCBIGB Nagy Madarak
2005.02.19 16:00 + (N4.0; H3.0; W3.0)

Némileg extrémre sikeredett téli kerékpáros caching/2.

3 órakor indulok tovább az elõzõ GCLHBP ládától. Úgy döntöttem, hogy a Merzse-mocsarat kihagyom (jó lesz nyáron), és vissza sem megyek, hanem megpróbálok átjutni ide a reptér melletti földúton.

Nos, 1 óra kellett a kb. 5 km-hez. Volt minden: tekerés autónyomon, traktornyomon, jégen, mocsárban, kis hóban, nagy hóban, havas tarlón, cipelés dagonya körül, árkon át, stb. Ezen közben vágyakozva nézhettem a dupla kerítés mögött a reptér területén a velem párhuzamosan futó letisztított aszfaltutat.

Végül odaértem a ládához - erre a nagy madarak is föléledtek, és elkezdtek egy-két percenként leszállni (addig valahogy csend volt). Eközben némi keresgéléssel megtaláltam a damilos változatot, majd pár 100 m további küzdelem után kiértem egy aszfaltútra.

GCREGI Veterán sasok
2005.02.19 16:30 + (N3.0; H2.5; W2.5)

Némileg extrémre sikeredett téli kerékpáros caching/3.

Egyre hidegebb van, a szél is feltámadt. A biciklit lekötöm a behajtani tilos táblához, és gyalog teszem meg az utolsó 120 m-t.

Ez is vándorláda, nem a rejtõk által megadott fánál van. A rejtés sem valami jó - aki arra jár, biztos észreveszi.

És ráadásul nincsenek veterán sasok! - vagy csak én nem látom õket? (Emlékeim szerint tényleg állt itt a környéken valahol pár régi gép...)

GCLHBP Víztorony, templom, radar
2005.02.20 17:54 ! (N?.?; H?.?; W?.?)

mudman: Szó szerint ezt mondtam és is a rejtõnek - lehetetlen, hogy Ti csinálnátok vándorládát. Egyébként Fûkocka már febr. 6-án jelzett álrejtekeket. A szép csak az volt, amikor a rejtõvel együtt sem találtuk a ládát vagy 15 percig :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger