2005.01.09.

GCROSS Homoktövis
2005.01.09 13:15 + (N3.0; H4.0; W4.0)

Kerékpár. Az erdõ elég jól járható - nincs komoly sár.

Valahogy olyan fura ez az egész. Az erdõ nagy része ültetett, a fák vonalakban sorakoznak, sokfelé hiányzik az aljnövényzet. Ugyanakkor rengeteg kidõlt, elszáradt, eltört fa van. Nem értek hozzá - de valahogy idegennek, ismeretlennek tûnik...

Remek rejtés. Attól nehéz, hogy úgy 100 m-es körben minden teljesen egyforma, a láda akárhol lehet, a gps meg 10 m sugaru körön belül bármit kijelez célnak, ha vársz egy kicsit. De aztán meglett :))

GCSzp Szilas patak (-C)
2005.01.09 14:15 + (N3.0; H5.0; W4.0)

Kerékpár, elég kalandos út.

Jövök a Homoktövis felöl, rábízom a navigációt a gépre. Végighoz a Szentmihályi úton, majd egyszer csak közli, hogy be kellene fordulnom balra. Ott meg erdõ. Továbbmegyek, de semmi utat nem látok, ezért visszafordulok (utólag: ez kicsit túl volt a leírás Cross-al jelölt pontján). Pontosan a ládára merõlegesen találok egy ösvényt, elindulok azon, kanyargok elõre, a láda pár 100 m, amikor belefutok egy hajléktalan-tanyába (inkább város: "rendes" bódék vannak összeácsolva, mintha Dél-Amerikában lennénk). Úgy gondolom, hogy ezt inkább nem kellene, és kerülök jobbra. Ott egy újabb ilyen tanya, két nagy kutya ugatva megindul felém - de szerencsére meg vannak kötve. Egy nõi hang közli, hogy itt nem lehet átmenni, egy férfi pedig - ugyan elnézést kérve - de határozottan felszólít, hogy menjek innen. (Mindez 20 m-rõl, az erdõn keresztül.) Jobbnak látom visszafordulni, és most balról kerülni. Elmegyek a leírás szánkódombja mellett, megkerülöm és lefordulok a patak felé. Megpróbálok elmenni újra jobbra, de nem látok utat a patakpartra, ezért visszafodulok. Végül kiérek az Ázsia-Center mellé, itt van út a patakig (lovakkal is járják - látszanak a patanyomok, utólag látom: itt van a leírás szerinti I. híd), és a patak partján a fûben elõrebiciklizve eljutok a ládáig.

Remek rejtés, igazi mérnöki gondolat és munka!

Visszafelé simán kijövök, és az Ázsia-center bicikliútján távozom. Nekem úgy tûnik, ez a legegyszerûbb és legbiztonságosabb megközelítés: az Ázsia-centert jobbról megkerülve az erdõ szélén egy homokos földúton kb. 100-200 m a patak, annak partján egyenesen a ládáig lehet menni (persze gyalog vagy biciklivel).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger