2005.04.23.

GCgoze  Göd - Zebegény kerékpárút
2005.04.23 17:00 +   (N5.0; H5.0; W5.0)

Kerékpáros geocaching különítmény - a'la Mudman.

Merthogy nem volt kedve egyedül menni, hát szervezett csapatot. Így a kezdõládánál a kissé késõinek tûnõ 13-órás idõpontra összejöttünk öten: Mudman, Karrimor és fia, Mr Zerge, meg én.

Ládakeresés, logolás, aztán start. Jó kis multi: az egyes pontok úgy 7-8 km-re vannak egymástól - ami persze biciklivel nem nagy probléma, jó társaságban pedig az idõ is hamar múlik.

A 3. pontnál rövid ebédszünet. Ekkor kezdjük el üldözni Fûkockát, hol is jár, mikorra ér utól minket. A 4. pontnál Karrimorék elbúcsúznak - családi okokból visszafordulnak.

A 4. és 5. pont között meghallunk egy mobiltelefon beszélgetést - valamiféle ládákról van szó. Fék, vissza: Fonte :) Õ már visszafelé jön. Amíg beszélgetünk, befut Fûkocka is, egy kissé megviselt biciklivel az autóján.

Elbúcsúzunk Fontétõl, a nagymarosi MOL kútnál új belsõt kap Fûkocka biciklije, a kutasok nem kis megdöbbenésére otthagyjuk az autót, és tovább.

5.,6.,7. pont simán megvan, ennyi ember könnyen megfejti a végrejtvényt is. Ekkor némi vacillálás után úgy döntünk, hogy Mr Zergevel felmegyünk a GCAAAA-hoz, majd a visszaúton Fûkockával és Mudmannal a GCdomo-hoz. Ezek után gyors tekerés a nagymarosi MOL kúthoz, ahol felpakoljuk a bicikliket Fûkocka kocsijára, utazás az Ujpesti Vasúti Hídhoz, ahonnan ismét két keréken haza.

Eredmény: remek nap, jó idõ, csodálatos környezet, kiváló társaság, jó minõségû bicikliút, három láda, 89.4 km tekerés 621 m szinttel. :)))

Ps: a megtalálás idõpontja a jelszó megfejtésének ideje. A logolás 13 órakor történt.

GCAAAA  Magyar jelen
2005.04.23 17:24 +   (N4.0; H4.0; W3.0)

A biciklis geocaching különítmény egyik felének különakciója.

Amig Mudman és Fûkocka önfeláldozóan üldögél bicikliõrzés címén, mi Mr Zergével hegyet mászunk. Végül is jó séta, érdekesnek mondható emlékhely, Amancsics rejtés, jó az egész.

GCdomo  Dömösi-szoros
2005.04.23 18:36 +   (N5.0; H4.0; W4.0)

Kerékpáros geocaching különítmény 3/4 részének magánakciója.

Most Mr Zerge vigyáz a biciklikre (neki már megvan). Fûkocka és Mudman mindenképpen föl akar menni, én a brutál úton nem. De Mr. Zerge szerint van fölfele egy jelzett út, ami viszonylag járható, így mégis nekifutunk mindhárman. A jelzett utat persze nam találjuk meg, marad a brutál változat, és a kevésbé józanabbik eszem megint fölküld. 400 m-es távon 220 m szintkülönbség fél óra alatt.

A látvány persze mindenért kárpótol, még a lefelé útért is, amit a változatosság kedvéért ugyanazon a brutál szakaszon teszünk meg, mint a fölfele menõt :))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger