2006.11.19.

GCBELZ Ördögtorony
2006.11.19 10:10 ! (N?.?; H?.?; W?.?)

A Happy Bike SE téli szezonnyitó gyalogtúrája, 1.

16 fõs csapattal másztunk fel ide, megcsodáltuk jól a sziklát, jöttünk-mentünk fényképeztünk.

A ládát végül roobi találta meg - igaz, Ö indult elõször megkeresni is. Aztán megnéztük - és meg is találtuk - a logbookban az én 2005-ös beírásomat is :)

GCsena Nagy-szénás
2006.11.19 11:15 + (N4.5; H4.5; W4.5)

A Happy Bike SE téli szezonnyitó gyalogtúrája, 2.

A 16 fõs különítménnyel Pilisszentiván felöl jövünk, elõször a kerítés mellett, majd egy jó kis átjáró után belül. Melegünk lett, mire felértünk:)

Még így õsz végén is szép a környék, és a hegycsúcsról a panoráma is - bár túl messze nem látunk, párás, kissé ködös a levegõ.

A ládát konkrétan ismét roobi találta meg - Õ indult elõször a jó irányba :)

[Jóváhagyta: rohoska, 2006.11.22 21:14]

GCDIFO DISZNÓFÕ
2006.11.19 12:40 + (N5.0; H5.0; W4.0)

A Happy Bike SE téli szezonnyitó gyalogtúrája, 3.

A Nagy Szénás felöl jövünk, ámde a kéken. Így aztán adódik némi mászásgyakorlat a murvás sziklákon, mire feljutunk a ládáig. A társaság meg fárad már - a 16 fõs csapatból csak heten vállakozunk a dologra.

A ládát Veronika halászta elõ - ez élete elsõ ládája. A rejtés pedig kiváló - elõtte ketten már megnézték a helyet :)

[Jóváhagyta: zsorzs, 2006.11.19 21:35]

GCGmbs Gombaszedés
2006.11.19 13:55 + (N4.5; H5.0; W4.5)

A Happy Bike SE téli szezonnyitó gyalogtúrája, 4.

Disznófõ felöl, a kéken érkezünk. A fáradtság növekszik, 16/5 a felmászásra vállakozók aránya.

Megcsodáljuk a sziklát, fénykéoezés mindenfelöl, aztán ládakeresés. 10 percig sehol semmi, végül nekem sikerül kiszúrnom (felülrõl) a gyanús pontot, és ez nyerõ is :)

Jó kis Amancsics-láda ez is :)

[Jóváhagyta: Amancsics, 2006.11.20 10:11]


Mese: HBSE téli gyalogos szezonnyitó 2006.11.19.

Útvonalterv:
Pilisszentiván - Ördög-torony - Nagy Szénás-hegy - Disznófő - Piliscsaba - Sas-szikla - Pilisszentiván, közben az útbaeső geoládák megkeresésével.

A Nagy Szénás Európa diplomás tájvédelmi körzet (http://www.szenas.hu/), szigorúan védett természetvédelmi terület.

Pilisszentivánon, a kezdőpontnál négy újonccal tizenhatan gyűlünk össze. A sportpálya mellett parkolunk, mindenki pontos, így 9.05-kor tényleg el is indulunk.
Homokos földutak, lovas ösvények, egy vadonatúj kerítés-mászóka - és máris az Ördög-toronynak helyet adó domb alján vagyunk, jöhet az első mászás ;-)

Felküzdjük magunkat, aztán a szikla környékén kattognak a fényképezőgépek. Közben néhányan az itt lévő - milyen meglepő - Ördögtorony nevű geoláda felé (http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1033) indulnak, ami a szikla alatti meredek, gyökerekkel teli hegyoldalban van elrejtve. A csúszós, meredek oldalban nem könnyű keresgélni, de végül roobi megtalálja a ládát.
Beírjuk a füzetbe a HBSE-t, aztán még megkeresem benne a korábbi aláírásomat - 2005. augusztus 20-án már jártam ennél a ládánál - megvan :), aztán visszarejtés, és mehetünk tovább.

Kimegyünk a kerítés mögül a turistaútra, jöhet a séta a homokban. Amikor meglátunk egy újabb kerítés-átmászót, mögötte úttal, úgy döntünk, arra megyünk.
Szép késő őszi környezetben, folyamatos emelkedőn megyünk fölfelé, egyre melegebb lesz :). Az út 2.5-3 km hosszon vezet fel a Nagy Szénás tetejére, jó 300 méterrel magasabbra.

A hegytetőn panorámakép, nézelődés. Kár, hogy párás a levegő, nem látni túl messzire. Aztán Klaresz navigálásával elindulunk a Nagy Szénás-hegy geoládájához (http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=265). Ismét roobinak vab szerencséje - Ő megy a legjobbb irányba, és fedezi fel a ládát.
Mindannyian aláírjuk a logbook-ot, aztán útjára bocsátjuk a ládában a múlt héten a Kis Hárs-hegyen megtalált Monster Truck #15 - Red Lion ausztrál származású travel-bug-ot, ládavissszarejtés, tovább.

A kék jelzésen sétálunk Disznófő felé - az út lefelé megy, valóban kellemes séta. Az itteni geoláda környékére érve kiderül, hogy az némileg magasabban van - ismét mászás következik, amit viszont már csak a társaság kisebb fele vállal be.
Följebb mászunk, majd némi bóklászás után rájövünk, hogy a doboz bizonnyal a mellettünk levő sziklák tetejénél lesz. Kicsit morzsalékos a terep, de végül is simán feljutunk. Itt Veronikának van szerencséje, megtalálja az első - egyébként jól elrejtett - geoládáját (http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=727).
Kis pihenővel logbook-kitöltés, nézelődés, aztán lemászunk a többiekhez és tovább, Piliscsaba felé.

Az út még mindig lefelé megy, kellemes séta, bár a társaság érezhetően fárad. Piliscsaba határában, a Csabai gomba előtt már csak öten vállalkozunk arra, hogy felmászunk a különös alakú sziklaképződményhez, és megkeressük az itteni geoládát (Gombaszedés, http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1025).

Besétálunk Piliscsabára, és némi tanácskozás után úgy döntünk, hogy a Sas-sziklát már kihagyjuk - késő van, sokan elfáradtak, és mindenképpen van még vagy 4-5 km az autókig.
Nem igazán kellemes rész következik: Piliscsaba és a Pilisszentiván között 2-3 km-t a zajos, forgalmas 10-es út mentén kell menni - másfelé nem lehet. Aztán érkezik egy turistaút, majd hamarosan egy bónusz hegyoldal, ahova szinte függőlegesen kell felmenni. Nem arat osztatlan sikert, bár a tetőről elég szép kilátás van ;-)
Innen már eseménytelen séta az autókig, aztán haza.

Összesítve:
       jó társaságban, remek időben, kellemes(en fárasztó) séta :-)
       kicsit több, mint 20 km, 625 m szint - már aki megmászta ;-)
       4 megtalált geoláda.

Fotoalbumok:
SzörpTörp:  http://dhpage.fw.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger