2006.04.16.

GCFNYU Felcsúti nyugalom
2006.04.16 13:27 + (N3.5; H3.0; W3.5)

Kerékpáros húsvéti tekergés - 1.

Bicskérõl indulok (addig vonat). Az elágazás után némi kitérõket megtéve találom meg a helyes utat, és ez végig tekerhetõnek bizonyul.

A tó melletti erdõben egy nagytestû madár szaladt keresztül (mint a villám). nem tudok szabadulni a gondolattól: lehet, hogy túzokok élnek a környéken?

A tó felöl viszont olyan hangok hallatszanak, mintha egy csapat bálna csapkodna. Aztán elõkerül egy ladik - hát ezt a fiút sem az öreg Matula tanította evezni...

[Jóváhagyta: Túrabot, 2006.04.17 15:58]

GCmazs Mazsola és Tádé
2006.04.16 14:00 + (N4.0; H4.0; W4.0)

Kerékpáros húsvéti tekergés - 2.

Tavaly nyáron egyszer már próbálkoztam, eredménytelenül. Így utólag teljesen érthetetlen, miért és hova küldözgetett akkor a GPS (ugyanez). Most három perces, sima találat - de persze a láda egyáltalán nem ott van, ahol a multkor kerestem...

[Jóváhagyta: fruzsa, 2006.04.17 21:31]

GCszlp Szent László-patak
2006.04.16 15:00 + (N3.0; H3.0; W1.5)

Kerékpáros húsvéti tekergés - 3.

Az Alcsútdoboz-Etyek úton lévõ platánsor felöl jövök. A papírtérképem szerint van út, ami a ládához vezet - a GPS guide(?)-ok viszont 45 km-es kerülõt próbálnak rámerõszakolni. Végül megvan az út: a majorig aszfalt (mi mindenre volt pénz akkoriban), aztán kicsit technikásabb földút/vízmosás.

Primitív rejtés, sima találat - a hatalmas doboz viszont erõsen rozsdásodik.

GCVALI Fejér megye legnagyobb temploma
2006.04.16 16:30 + (N4.5; H3.0; W4.5)

Kerékpáros húsvéti tekergés - 4.

Az idejutás elég kalandosra sikeredett :) A Szent László-patak felöl jövök. Az otthoni tervezgetések azt mutattták, hogy kis északi kerülõvel van egy alkalmas, összesen kb. 7 km-es földút, amit a Topo2.1.G is ismer.

Az eleje éppen meg is van, de pár 100 m után kiderül, hogy beszántották :( Ráadásul elkezd esni az esõ, én meg tologathatom a biciklit egy hatalmas szántás szélén, az egyre inkább ragadós sárban.

Megkerülve a táblát egy kicsit jobb. Éppen sarjadó vetéshez jutok, ennek szélén kicsit keményebb a talaj, valamennyire tekerhetõ. Aztán tekerés/talicska, tekerés/talicska, majd meglátom a majort, mögötte pedig a mobil-bázisállomást, vezet is arrafelé valamiféle nyom, ezért arra veszem az irányt - a bázisállomásokhoz ugyanis szoktak utat építeni :).

Az út azonban a majoron át vezet, amely elég lepusztultnak tûnik ugyan, de mégis lakják - el is indul felém egy hatalmas loncsos fehér pásztorkutya, egy másik meg megkötve õrjöng a lánc végén. Leszállok a biciklirõl, szembefordulok, és közlöm vele, hogy én vagyok a nagyobb kutya :) Szerencsére csak ugat, de nem akar megtámadni (nem sok esélyem lett volna - volt vagy 70 kg).

Kijövök a majorból, tényleg van út, a sár össze-vissza frocsköl a biciklirõl, de leérek a váli útra.

Ehhez képest a temlom és a láda simán megvan - sõt: nem is egy ládát találok, hanem kettõt, egy fészekben, és mindkettõ GCVALI nevet visel :)) Belogolok mindkettõbe.

Aztán a nap fõ képzõmûvészeti élménye következik: megcsodálom a templom és a stációk körüli szobrokat. Különleges a stílus: a letisztult geometriai formák, a mondandót kiemelõ arányok megfognak - különösen a stációk vége felé levõ Krisztus-Mária kompozíció tetszik. Ritkén járok erre - de legközelebb biztos lesz nálam egy rendes fényképezõgép...

[Jóváhagyta: Túrabot, 2006.04.17 15:59]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger