2005.08.14.

GCJAHE Jancsi-hegy
2005.08.14 14:20 + (N2.0; H2.0; W2.0)

Kerékpár - 1.

Göd (-Ujtelep) felöl jövök, a TopoGuide jelöl is egy földutat, egy darabig megyek rajta, aztán eltûnik, elkanyarodik. Ez átvezet a 2/A-n, innen némi szántóföld-átszelés után egy erdei utat találok, és ezen át vissza a Topo-s útra. Ez még önmagában nem volna baj - de az idevezõ utakat 80..95 %-ban 5 cm-es homok borítja be, azaz biciklivel gyakorlatilag járhatatlanok (mármint nyeregben, mert tolni csak kényelmetlen, de lehet...)

És mindezt azért, hogy egy 50 m-es szintkülönbségû dombról megnézzünk még pár ilyet, majd átgázoljunk egy erdõn, egy termõföldön, és egy szántáson - azért hogy találjunk két sablonos rejtést.

Nem tetszett :((

GCPUGO Pusztagöröngyös (Vácduka)
2005.08.14 17:40 + (N1.5; H1.5; W1.0)

Kerékpár - 2.

Úgy gondolom, áttekerek a Jancsi-hegytõl. Út van, persze ez is döntõen homok. Hogy bíztassam magam, ránavigálok a legközelebbi aszfaltosnak tûnõ út kezdõpontjára, alig pár 2-3 km, semmiség ennyi biciklitologatás :(.

Aztán Csomádtól hajrá Vácdukáig, ott ismét homok, majd susnya. Kivételesen olvastam reggel logokat, lelcache-re hallgatok, nagyot kerülök jobbra, a magaslesig. Innen gyalog föl, majd be az erdõbe.

Nem értem. Miért jó az nekem, hogy elmegyek egy halott, gyakorlatilag teljesen kiszáradt fenyõerdõbe, és ott a gyenge jelnek köszönhetõen 1/2..1 órát kószálok össze-vissza, mígnem lényegében teljesen véletlenül belebotlom pont abba a tisztásba (van egy csomó), ahol egy triviális rejtés alatt ott a doboz?

Amúgy ebbõl az irányból semmi bozótharc nem szükségeltetik. Újatlan trikó+rövid nadrág volt rajtam, semmi gond. Persze figyelni kell, de az erdõ átlátható.

GC412 PMR 4/12 (-C)
2005.08.14 18:40 + (N4.0; H3.0; W4.0)

Kerékpár - 3.

Vácdukáról jövök át, elõször felmegyek a kápolnához, ott irányt veszek, és azonnal világos lesz, hol kell keresgélni. Odamegyek, és mivel tényleg eléggé szúr és karmol ott minden, kívülrõl keringve nézegetek alkalmas rejtõhelyeket. A harmadik talál :)

Ötletes egy dolog ez - csak az a baj, hogy nincs PMR-em :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger